AKUTOL™ Spray pentru arsuri

AKUTOL™ Spray pentru arsuri

AKUTOL™ pentru arsuri

AKUTOL™ Spray pentru arsuri se utilizează pentru tratamentul arsurilor casnice minore de suprafață, de gradul I și IIA și a pielii după o expunere excesivă la soare.

AKUTOL™ Burn Spray formează peliculă elastică protectoare pe rană, care accelerează procesul de refacere.

Indicații:
 • AKUTOL™ Spray pentru arsuri se utilizează pentru tratamentul arsurilor casnice minore de suprafață, de gradul I și IIA și a pielii după o expunere excesivă la soare.
 • Procesul de vindecare a unei arsuri de suprafață durează câteva zile și nu există efecte secundare.

Ce este AKTUOL pentru arsuri?

AKUTOL™ Spray pentru arsuri se utilizează pentru tratamentul arsurilor casnice minore de suprafață, de gradul I și IIA și a pielii după o expunere excesivă la soare. AKUTOL™ Burn Spray formează peliculă elastică protectoare pe rană, care accelerează procesul de refacere.

Beneficii:

 • Creează o peliculă invizibilă și flexibilă
 • Permite rănii să respire
 • Impermeabil la umiditate și microorganisme din mediul exterior
 • Acidul hialuronic și ingredientele vegetale accelerează procesul de vindecare
 • Răcește și calmează zona arsă
Indicații:

AKUTOL™ Spray pentru arsuri se utilizează pentru tratamentul arsurilor casnice minore de suprafață, de gradul I și IIA și a pielii după o expunere excesivă la soare.

Gradul I de arsuri – arsuri superficiale (Combustio erythematosa) se caracterizează prin simpla înroșire a zonei arse și epiderma neafectată. Procesul de vindecare a unei arsuri de suprafață durează câteva zile și nu există efecte secundare.

La gradul IIA (Arsuri superficiale de grosime parțială – Superficial Combustio bullosa), se caracterizează prin înroșirea zonei arse și se formează vezicule. Epiderma și derma sunt afectate doar superficial, cu o procedură de tratament corectă, arsura se vindecă complet și fără efecte secundare.  

AKUTOL™ Spray pentru arsuri formează pe pe suprafața arsurii  o peliculă elastică care previne uscarea, permite o respirație naturală a rănii și protejează împotriva umezelii și micro-organismelor din mediul extern.

Conținutul ridicat de apă, hialuronatul de sodiu și excipienții răcesc și calmează zona arsă. De asemenea, AKUTOL™ Spray pentru arsuri menține un mediu optim de hidratare care favorizează o recuperare rapidă. Stratul de AKUTOL™ Spray pentru arsuri se reaplică continuu pe zona afectată până la vindecarea completă.

Contraindicații:

AKUTOL™ Spray pentru arsuri nu este destinat arsurilor grave de gradul IIB (Arsuri partial de profunzime – Deep Combustio bullosa) și III (Arsuri Integral de profunzime – Combustio escharotica), atunci când epiderma și derma sunt deteriorate în profunzime sau derma este integral distrusă.

Nu utilizați AKUTOL™ Spray pentru arsuri dacă aveți vreo reacție alergică la oricare dintre componentele produsului. A nu se utiliza la copii cu vârsta sub 3 ani. Consultați un medic pentru utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Utilizatorul vizat:

Pentru populația generală, pentru copii cu vârsta de peste 3 ani și pentru diabetici.

Locul de aplicare preconizat:
Zone ale pielii deteriorate termic
Cum se aplică AKUTOL™ Spray pentru arsuri?

Procedura de prim ajutor și utilizarea AKUTOL™ Spray pentru arsuri în cazul arsurilor:

 1. Trebuie să îndepărtați zona arsă a corpului de suprafețele fierbinți, lichidele fierbinți, foc, abur sau
 2. Răciți zona arsă sub jet de apă cu o temperatură de 8 -12 °C până la dispariția durerii de arsură, se recomandă o durată de până la 15 minute. Dacă apa nu este disponibilă, numai în cazuri excepționale, pentru a răci zona arsă folosiți pulverizări repetate de AKUTOL™ Spray pentru arsuri.
 3. Prin apăsarea pulverizatorului, aplicați AKUTOL™ Spray pentru arsuri pe întreaga zonă a arsurii, astfel încât să nu se scurgă de pe zona afectată.
 4. Repetați pulverizarea de cel puțin două ori pe zi, astfel încât zona arsă să fie în permanență acoperită cu o peliculă protectoare și să fie menținut principiul vindecării umede.
 5. În caz de contact accidental al pulverizatorului cu rana, clătiți pulverizatorul cu apă caldă și după uscare închideți cu capacul.

 

Durata de timp:  Utilizați până când rana este vindecată (de obicei câteva zile).

După o expunere la soare excesivă, până când pielea are un aspect bronzat și dispare senzația de arsură

 

Măsuri de siguranță:

În cazul în care pielea devine excesiv de roșie și plină de vezicule după bronzare, în cazul în care locul arsurii se inflamează, daca aveti dubii sau dacă bășicile continuă să se mărească după tratamentul inițial, consultați întotdeauna un medic.

Evitați contactul cu ochii. Evitați inhalarea spray-ului. Orice incident grav nedorit legat de acest produs ar trebui să fie comunicat producătorului și Institutului de Stat pentru Controlul Medicamentelor.

Recipientul este sub presiune: la încălzire, acesta poate exploda. A se păstra departe de surse de căldură, suprafețe fierbinți, scântei, flăcări și alte surse de aprindere. Fumatul interzis. A nu se străpunge sau arde chiar și după utilizare. A se proteja de lumina solară. A nu se expune la temperaturi de peste 50 °C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Aruncați ambalajul conform regulilor de eliminare a deșeurilor.

Ingrediente active:
Acid hialuronic
Excipienți:

apă, propilenglicol, extract floare de gălbenele,carbomer, suc de frunze de aloe barbadensis, fenoxietanol, etilhexilglicerină, hidroxid de sodiu.

Compoziție:

Aqua, Sodium Hyaluronate, Propylene Glycol, Calendula Officinalis Flower Extract, Carbomer, Aloe Barbadensis Leaf Juice,

Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide.

Nu conține substanțe medicamentoase, materiale biologice, derivate din sânge

Formă de prezentare:

spray 50 ml
Clasificare:
Dispozitiv medical Clasa II A

Producător:

Aveflor a.s. Cehia

Prezentare

Din aceeasi gama

AKUTOL™ spray pentru răni

AKUTOL™ STOP spray

Articole despre produs

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

Akutol vine in sprijinul tau cu o gama de produse special conceputa pentru tratarea ranilor minore ce pot aparea in cadrul activitatilor de zi cu zi. 
– Akutol Spray, pansament elastic pentru rani.
– Akutol Stop Spray – hemostatic cu alginat pentru oprirea sangerarii
– Akutor Burn – spray pentru arsuri cu acid hialuronic

AKUTOL™ spray pentru răni

AKUTOL™ spray pentru răni

AKUTOL™ spray pentru răni

Tratament rapid pentru răni minore. Oriunde, oricând.

Nu lăsa rana sa te oprească. Nu este nevoie de plasture.

Pansament elastic de protecție pentru tratamentul rănilor minore

(accidente casnice, grădinărit, activități sportive).

Ce este AKUTOL™ spray pentru răni?

AKUTOL™ spray este un pansament elastic de protecție sub formă de spray cu gaz de propulsie, utilizat pentru îngrijirea rapidă a abraziunilor și a leziunilor minore de suprafață pe părțile corpului care sunt dificil de acoperit cu pansamente convenționale (coate, genunchi). Se aplică prin pulverizare pe rana curățată, dezinfectată și uscată. Se usucă în 3 minute și creează o peliculă invizibilă și impermeabilă. Împiedică contactul plăgii cu mediul extern și nu blochează respirația naturală a pielii. Creează un micro-mediu umed care accelerează procesul de vindecare. Este posibilă vizualizarea procesului de vindecare și se îndepărtează spontan după 3-4 zile prin subțierea treptată prin uzură.

AKUTOL™ spray este conceput pentru a trata abraziuni și răni mici de suprafață (Abrasis, Excoriationes).

Beneficii:

 • Creează o peliculă invizibilă și impermeabilă.
 • Previne contactul plăgii cu mediul extern.
 • Nu blochează respirația naturală a pieli.
 • Creează un micro-mediu umed care accelerează procesul de vindecare.
 • Se usucă rapid în 3 minute.
 • Este posibilă vizualizarea procesului de vindecare
 • Pelicula se îndepărtează spontan după 3-4 zile prin subțierea treptată prin uzură.
Indicații:
 • Pansament elastic de protecție pentru tratamentul rapid al abraziunilor și rănilor mici de suprafață.
 • Recomandat ca tratament continu pentru răni atunci când ești expus unui mediu cu praf sau umed.
Contraindicații:

A nu se utiliza pe răni adânci, necurățate, infectate sau sângerări abundente (Haemorrhagia). A nu se utiliza în caz de reacție alergică la oricare dintre ingredientele conținute. Se recomandă aplicarea unui singur strat de pansament elastic, aplicarea a mai mult de 3 straturi va afecta respirația naturală a rănii și va încetini procesul de vindecare. După aplicarea sprayului, este posibilă o senzație de înțepături de scurtă durată. A nu se utiliza la copii cu vârsta sub 2 ani.

Utilizatorul vizat:

Poate fi utilizat de întreaga populație, inclusiv de către diabetici. Utilizarea spray-ului în timpul sarcinii sau alăptării este posibilă, dar nu pe suprafețe mari. Produsul poate fi utilizat și la copii începând cu vârsta de 2 ani.

Locul de aplicare preconizat:

Abraziuni și leziuni minore de suprafață

Durata de timp:

Până la vindecarea rănii (de obicei câteva zile).

Precauții speciale de siguranță:

Aerosol extrem de inflamabil. Recipientul este sub presiune: la încălzire, acesta poate exploda. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra departe de surse de căldură, suprafețe fierbinți, scântei, flăcări și alte surse de aprindere. Fumatul este interzis.  A nu se pulveriza în flăcări deschise sau alte surse de aprindere. A nu se străpunge sau arde chiar și după utilizare. A se proteja de lumina solară. A nu se expune la temperaturi de peste 50 °C. Aruncați ambalajul conform regulilor de eliminare a deșeurilor.

În timpul aplicării acestui produs nu mâncați, nu beți și nu fumați. A nu se utiliza în apropierea focului. Evitați contactul cu ochii. Evitați inhalarea spray-ului. Orice incident grav legat de acest produs ar trebui să fie comunicat producătorului și Institutului de Stat pentru Controlul Medicamentelor.

Procedura de prim ajutor și utilizarea AKUTOL™ spray:
 1. Spălați rana cu apă curată, din centrul rănii spre exterior.
 2. Îndepărtați impuritățile mecanice (nisip, pietriș) de pe rană.
 3. Dezinfectați rana cu un produs adecvat și lăsați-o să se usuce.
 4. Agitați spray-ul, aplicați ținând recipientul în poziție verticală la o distanță de 15 – 20 cm de suprafața rănii.
 5. Aplicați pe întreaga suprafață a rănii, astfel încât să nu se scurgă prea mult din produs, lăsați 3 minute să se usuce.
 6. În cazul slăbirii stratului de pansament, se poate repeta aplicarea sprayului AKUTOL™.
Compoziție:

Ethanolum denaturatum, Dimethyletherum, Copolymerum acrylatum, Dioxacyclopentanum.

Formă de prezentare:

spray 60 ml.
Termen de valabilitate:
3 ani – până la data indicată pe recipient.

Producător:

Aveflor a.s. Cehia

Prezentare

Din aceeasi gama

AKUTOL™ Spray pentru arsuri

AKUTOL™ STOP spray

Articole despre produs

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

Akutol vine in sprijinul tau cu o gama de produse special conceputa pentru tratarea ranilor minore ce pot aparea in cadrul activitatilor de zi cu zi. 
– Akutol Spray, pansament elastic pentru rani.
– Akutol Stop Spray – hemostatic cu alginat pentru oprirea sangerarii
– Akutor Burn – spray pentru arsuri cu acid hialuronic

AKUTOL™ STOP

AKUTOL™ STOP

AKUTOL™ STOP spray

Hemostatic cu alginat pentru oprirea sângerării rănilor mici de suprafață.

Componenta activă cu alginați creează un strat de pulbere peste rană. Acest strat absoarbe sângele din zona afectată, formând un hidrogel de răcire.

Ce este AKUTOL™ STOP spray?

Dispozitiv medical AKUTOL™ STOP spray se utilizează pentru oprirea sângerării rănilor mici de suprafață. Componenta activă cu alginați creează un strat de pulbere peste rană. Acest strat absoarbe sângele din zona afectată, formând un hidrogel de răcire.

Hidrogelul protejează rana, calmează zona afectată și stimulează procesul natural de vindecare. 

AKUTOL™ STOP spray se utilizează pentru oprirea sângerării (Hemostasis) rănilor mici de suprafață.

Beneficii:

 • Creează o peliculă invizibilă și impermeabilă.
 • Previne contactul plăgii cu mediul extern.
 • Nu blochează respirația naturală a pieli.
 • Creează un micro-mediu umed care accelerează procesul de vindecare.
 • Se usucă rapid în 3 minute.
 • Este posibilă vizualizarea procesului de vindecare
 • Pelicula se îndepărtează spontan după 3-4 zile prin subțierea treptată prin uzură.
Indicații:
 • Spray pentru oprirea sângerării rănilor mici de suprafață.
 • După oprirea sângerării, se recomandă a se aplica AKUTOL™ Spray pentru ca rana să fie acoperită cu pansament respirabil
Contraindicații:

Nu este destinat pentru sângerări abundente, răni adânci sau infectate și arsuri. A nu se folosi pe față. Evitați contactul cu ochii și mucoasele. A nu se utiliza la sugari și copii cu vârsta sub 3 ani! Nu se recomandă utilizarea acestuia la persoanele cu hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele conținute.

Utilizatorul vizat:

Pentru populația generală, pentru toate categoriile de vârstă, pentru copii cu vârsta de peste 3 ani și pentru diabetici. Consultați un medic pentru utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării.

Locul de aplicare preconizat:

AKUTOL™ STOP este destinat tuturor părților corpului, cu excepția feței, nu este destinat pentru tratarea mucoaselor sau a orificiilor organismului.

Doza recomandată, modul de utilizare:

Citiți instrucțiunile pentru o utilizare în siguranță. Curățați zona afectată și agitați bine recipientul de spray! În timpul pulverizării, țineți recipientul în poziție verticală! Aplicați hemostaticul prin apăsarea pulverizatorului de la o distanță de 15 – 20 cm de suprafața corpului. Aplicați sprayul pe întreaga zonă a rănii și lăsați să se usuce. Hemostaticul formează un strat de pulbere care absoarbe și coagulează sângele formând un hidrogel de răcire. Hidrogelul protejează și calmează zona afectată și îmbunătățește procesul natural de vindecare. Dacă este necesar, repetați aplicarea până la oprirea sângerării. Stratul de hidrogel de pe rana uscată va cădea după un timp. Rana uscată poate fi acoperită cu spray AKUTOL™ sau alt tip de pansament respirabil.

. La primul contact poate provoca o senzație de arsură de moment.

Precauții speciale de siguranță:

Nu mâncați, nu beți și nu fumați în timpul aplicării. A nu se utiliza în apropierea focului. Evitați contactul cu ochii. Evitați inhalarea spray-ului. Orice incident grav nedorit legat de acest produs ar trebui să fie comunicat producătorului și Institutului de Stat pentru Controlul Medicamentelor. Aerosol extrem de inflamabil. Recipientul este sub presiune: la încălzire, acesta poate exploda. A se păstra departe de surse de căldură, suprafețe fierbinți, scântei, flăcări și alte surse de aprindere. Fumatul interzis. A nu se pulveriza în flăcări deschise sau alte surse de aprindere. A nu se străpunge sau arde chiar și după utilizare. A se proteja de lumina solară. A nu se expune la temperaturi de peste 50 °C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi de 5-25 °C. A se utiliza cel târziu până la data indicată pe recipient. Aruncați ambalajul conform regulilor de eliminare a deșeurilor.

Procedura de prim ajutor și utilizarea AKUTOL™ spray:
 1. Spălați rana cu apă curată, din centrul rănii spre exterior.
 2. Îndepărtați impuritățile mecanice (nisip, pietriș) de pe rană.
 3. Dezinfectați rana cu un produs adecvat și lăsați-o să se usuce.
 4. Agitați spray-ul, aplicați ținând recipientul în poziție verticală la o distanță de 15 – 20 cm de suprafața rănii.
 5. Aplicați pe întreaga suprafață a rănii, astfel încât să nu se scurgă prea mult din produs, lăsați 3 minute să se usuce.
 6. În cazul slăbirii stratului de pansament, se poate repeta aplicarea sprayului AKUTOL™.
Ingrediente active:
Alginat de calciu 80% și Alginat de sodiu 20% obținut din alge marine
Compoziție:
Methylal, Butane, Algin, Propane, Calcium Alginate, Stearalkonium Hectorite, Alcohol Denat., Isobutane, PPG-2 Methyl Ether, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Aloe Ferox Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Menthol.

Formă de prezentare:

spray 60 ml.
Clasificare:
Dispozitiv medical Clasa II A

Producător:

Aveflor a.s. Cehia

Prezentare

Din aceeasi gama

AKUTOL™ Spray pentru arsuri

AKUTOL™ spray pentru răni

Articole despre produs

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

AKUTOL™  – Tratament de prim ajutor

Akutol vine in sprijinul tau cu o gama de produse special conceputa pentru tratarea ranilor minore ce pot aparea in cadrul activitatilor de zi cu zi. 
– Akutol Spray, pansament elastic pentru rani.
– Akutol Stop Spray – hemostatic cu alginat pentru oprirea sangerarii
– Akutor Burn – spray pentru arsuri cu acid hialuronic