Ulcerul varicos este o afecţiune întâlnită la aproximativ 2% din populaţie, fiind cunoscut şi sub denumirea de ulcer de gambă.

Ulcerul varicos reprezintă leziunea pielii dată de afecţiunile venelor membrelor inferioare. Este frecvent întâlnit (reprezintă 80% din plăgile cronice ), este dificil de tratat şi de obicei recidivează. Această afecţiune se dezvoltă de regulă ca urmarea existenţei altor afecţiuni, cele mai frecvente fiind bolile arteriale şi cele venoase. Ulcerul varicos poate căpăta, în funcţie de gradul de avansare al acestuia, aspectul unei răni deschise, cu secreţii abundente.

Principalele caracteristici ale ulcerului varicos:

– de obicei este situat deasupra gleznei,

– este înconjurat de piele colorată în brun

– sunt prezente varicele şi edemul,

– dimensiunile sunt variabile, de la câţiva milimetri până la zeci de centimetri.

 

Ulcerul varicos este o afecţiune ce necesită în primul rând un tratament local. Tratamentul se va realiza cu ajutorul unor produse pe bază de hidrogel, care vor curăţa rana fără a deteriora ţesutul sănătos şi vor reduce încărcarea microbiană. De asemenea, hidrogelul stimulează formarea de celule noi şi determină închiderea plăgii.

Astfel, Flamozil este soluţia eficientă din punct de vedere terapeutic şi economic pentru tratarea ulcerului varicos!

– Flamozil este un hidrogel care creează un mediu favorabil procesului de vindecare a rănii: păstrează nivelul de umezeală optim şi hidratează rănile uscate.

– Flamozil este combinaţia optimă pentru vindecarea rănilor: carbomer acid coloidal, carnozină, apă, substanţă de conservare – citrat de argint

– Flamozil este un gel hidrocoloidal ce nu conţine parabeni şi este indicat în tratarea rănilor acute sau cronice, umede sau uscate, închise sau deschise

– Flamozil este indicat şi pentru rănile provocate de: picior diabetic, escare, ulceraţii, plăgi chirurgicale, arsuri, tăieturi

Flamozil este disponibil în reţeaua de farmacii Catena, Sensiblu, Ropharma, Dona, Help Net, Remedia, Richter, Medimfarm etc.

Share This