Ulcerul diabetic, escarele și ulcerul varicos sunt cele mai frecvente tipuri de răni cronice, afectând peste 1 milion de români.

Rănile cronice presupun deseori dureri persistente, risc constant de infecții, limitarea activităților zilnice până la imobilitate, vizite la medic și costuri ridicate.

Orice rană care nu răspunde la tratament și nu se vindecă în decurs de 6 săptămâni, este considerată a fi rană cronică.

Tratamentul modern al rănilor deschise este reprezentat de produsele pe bază de hidrogel care creează un mediu umed, favorabil procesului de vindecare. Studiile clinice au demonstrat că acest tratament este o alternativă cu reale rezultate, fiind o soluție eficientă din punct de vedere terapeutic și economic.

Conceptul de vindecare a rănii într-un mediu umed a fost promovat din anul 1960, când a fost demonstrat că previne formarea de escare/cicatrici prin crearea unui mediu umed, determinându-se astfel epitelizarea.Vindecarea rănii într-un mediu umed previne formarea de escare și accelerează gradul de vindecare a rănii cu 40% față de practica tradițională de uscare a rănii.

Flamozil este un hidrogel pentru că:

– Creează un mediu umed favorabil procesului de vindecare

– Închide rapid rana

– Previne infecțiile

– Diminuează durerea

– Reduce formarea cicatricilor

 

Flamozil – combinatia optima pentru vindecarea ranilor:

carbomer acidic coloidal, carnozină, apă, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu.

Concluzii:

  1. Flamozil este un gel hidrocoloidal ce nu conține parabeni și este indicat în tratarea rănilor acute sau cronice, umede sau uscate, închise sau deschise.
  1. Flamozil este indicat pentru răni provocate de: picior diabetic, escare, ulcerații, plăgi chirurgicale, arsuri, tăieturi.
  2. Flamozil este un dispozitiv medical care facilitează vindecarea rănii prin crearea unui mediu umed și a unei bariere protectoare împotriva infecțiilor.

Share This